HOPE

Älskar mitt nya armband från Efva Attling.

Inlägg skrivet av Sofia.

Skrea strand.








Sushipaus...

Efter en lång promenad till stranden kände vi att vi var värda sushi! Det satt väldigt fint!


Nya brallor

Har sytt upp mina nya brallor från ZARA idag. Höga, Långa, raka, svarta, finstickade kostymbyxor. Nöjd är jag!


Inlägg skrivet av Sofia.

Och där rök löftet om att inte platta håret

Noll självdisciplin.

Inlägg skrivet av Linn.

Öl för småfolk.

Har införskaffat mig små, jättesöta ölflaskor. Tysk, billig och antagligen inte så god, men vad fasen utseendet är halva nöjet! Är svag för allt som finns i små förpackningar...


Inlägg skrivet av Sofia.

Panik!

Börjar få lite småpanik inför packningen, speciellt när jag läser att Sofia är klar med sin.
Jag har knappt börjat. Det enda jag har lyckats åstadkomma hittills är att jag har strukit alla mina kläder - bokstavligt talat - så nu får jag gå omkring i pyjamas resterande tid i Falkenberg. Spännande, jag kanske lägger grunden för en ny trend.
Inlägg skrivet av Linn.

Ikea

Igår var vi på Ikea och inhandlade det allra sista, så nu har vi allt vi behöver för ett komplett hushåll.

Eftersom det var vår sista lördag i Falkenberg på ett bra tag framöver spenderades kvällen med gott sällskap och vin.


Jag skäms.

Har i stort sätt packat klart allt nu och kan säga att jag skäms. Har så fruktansvärt mycket grejer. Kläder och skor. Fick ljuga för familjen genom att skriva "porslin + köksgrejer" på lådorna med skor i. Men måste säga att det känns väldigt skönt att vara klar med allt, förutom att vi inte kommer få plats med allt i släpet. Men det löser väl sig!

Inlägg skrivet av Sofia.

ZARA VS. NELLY

Jag har letat och letat i flera månader nu, utan resultat. Har blivit arg på mig själv flera gånger, för att jag inte slong till från första början när jag testade dem i butik. Fan! Kan ingen sälja ett par från ZARA i storlek 37 till mig? eller 36 eller 38. Jag är desperat, så dom behöver inte passa perfekt. Såg även att Nelly har gjort en variant på skorna, men inte lyckats. Visserligen mycket billigare, men klacken är lägre och dem är helt enkelt inte lika snygga! (eller rättare sagt inte ens i närheten). Det eviga letandet fortsätter...

Inlägg skrivet av Sofia.

7 days.

Jag har tagit paus i packandet efter att jag insett att jag har mer grejer än jag trodde. Det tar lixom aldrig slut, utan så fort jag har tömt en låda så hittar jag en till. Men det är små problem, som inte är så värst jobbiga! Jag lever nämligen i min lilla flyttbubbla och räknar ner dagar, timmar och minuter fram tills nästa lördag. Den fjärde februari. Ett magiskt datum!

Inlägg skrivet av Sofia.

.

Egenbakat bröd, jo men ge mig lite cred för det! Mozarella och soltorkade tomater dränkt i olivolja. Allt blir gott med olivolja!

Jag lovar att jag inte ska lägga ut fler bilder på min mat.. På ett bra tag. Jag har kommit på att det blir rätt tjatigt i längden.

Inlägg skrivet av Sofia.

Färga hår.

Inget spår av utväxten finns kvar. GÖTT!
Nu är jag så jäkla trött. Har tvättat, vikt och strukit kläder tre dagar i rad nu. Är inne på min 11e maskin och har väl två kvar iaf. Och med tanke på att vi inte kommer ha något strykjärn så är det bäst att passa på att stryka alla kläder nu. Har även packat ner halva garderoben i svarta stora sopsäckar vilket var väldigt smart, förutom att alla kläder kommer lukta plast. Men det smällen får vi ta!

Skulle även färga svarta jeans igår och insåg då att jag har 8 par som är i stort sätt likadana. Får bara ta med tre par. Det svider. Måste lära mig att slänga.
eQEqUd on Make A Gif, Animated Gifs
Inlägg skrivet av Sofia.

Hemtex

En löpare och några handdukar fick följa med i påsen från Hemtex.

.

Inleder härmed operation långt hår! Meaning: Ska undvika att platta eller locka håret på vardagarna.. Hej hästsvans!

Inlägg skrivet av Linn.


Min morgon i matväg...

Det bästa med livet som tillfälligt arbetslös är att man kan sitta och äta frukost i timmar.

havregrynsgröt med äppelmos är underskattat!

Har bakat också. Kladdmuffins med vit choklad och flingsalt. Dom ser inte så fina ut, men fasen vad goda dom blev!

Inlägg skrivet av Sofia.


När det hela började...

Här kommer lite bilder från när vi var och hälsade på Jossan i Stockholm. Det var då det hela började och vi bestämde oss för att inom ett halvår ska vi bo där. YES vi lyckades!





Nästa lön.

Med nästa lön ska jag köpa en stativlampa! En vit sådan.

Inlägg skrivet av Sofia.

Personalfest.

Igår hade vi personalfest med kosmetikagänget, vilket visade sig bli en faktastiskt rolig kväll med god mat och mycket skratt! Kvällen avslutades på Harrys, efterföljt av pizza med mycket trevligt sällskap!

Imorgon ska jag och Linn bege oss in mot staden, för att kolla in vad Hemtex rea har att erbjuda.

Inlägg skrivet av Sofia.

Jag älskar den här mannen av hela mitt hjärta

Och har alltid gjort.
Ni förstår väl varför?


Inlägg skrivet av Linn.

Hon har gjort det igen...

Elena Kalis. Alice in Waterland. Helt fantastiskt.



Inlägg skrivet av Sofia.

Vitt

Som vi har målat... Två dagar i rad har vi andats in lukten av färg och doppat håret i färgburkarna, men äntligen är vi klara! Jäkligt bra blev det, vårat köksbord och våra fem stolar. Så jäkla nöjda är vi!

Måla lite


Man måste dö några gånger innan man kan leva

Igår insåg jag att det bara är tre veckor till flytt och blev helt plötsligt jättenervös. Nervös på ett bra sätt!
Inlägg skrivet av Linn.

SOFFA

Så har vi äntligen inhandlat soffa, vilket känns otroligt skönt! Soffan heter Elle och är svart med en divan på höger sida sedd framifrån. Trots att vi hade tänkt köpa en billigare soffa från början, så är vi väldigt nöjda!

Mjau

Här är någon jag kommer sakna när jag flyttar. Min lilla dunboll Svante.

Inlägg skrivet av Linn.

Fredag.

Ni får leva med mina frukostbilder, helt enkelt!

Idag skulle för övrigt jag och Linn åka och köpa soffa, men jag vaknade upp ännu sjukare, och Linn hade fullt upp så det blev inte så = ingen soffa för oss, idag. Imorgon ger vi oss på det igen, och håller alla tummar vi har för att den är kvar. Vi har äntligen övertalat varandra till att slå till på denna soffa, som egentligen är för dyr, och inte rätt färg, och inte helt hundra... Men vi känner att vi inte orkar leta längre, och vi vill inte vänta sex veckor på en annan färg, så vi slår till ändå! Det får bära eller brista!

Inlägg skrivet av Sofia.

Cupcakes


Det har regnat non stop idag, så vad passar bättre än att baka lite cupcakes? En fröjd för både ögat och magen. Mm.

Inlägg skrivet av Linn.

Onsdag.

Har ingen koll på dagarna längre, vilket är ganska skönt ändå och fungerar bra för mig ett tag till. Samtidigt längtar jag efter att få rutiner igen och vända tillbaka dygnet så att man kan bli människa igen. Har sovit 20 timmar inatt i hopp om att febern skulle försvinna, men nej!

Orkade för en gångs skull göra frukost så nu känner jag mig aningen piggare... Och blev överlycklig när jag såg att One Tree Hill börjat igen! Första avsnittet visas ikväll, woho!

Och om någon undrar vad det är för läskigt som ligger bland mina apelsiner, så är det tranbär, direktimporterat från tisdagsmarknaden i Antalya. Så gott!
Inlägg skrivet av Sofia.

Promenera mera!



På långpromenad med världens bästa person, a.k.a. mamma.
Kan knappt förstå att det är mitt i vintern. Barmark och solsken, jag får nästan vårkänslor.

Inlägg skrivet av Linn.

KUL

Jag hittade precis en gammal "Mina vänner"-bok. Jag behöver nog inte säga mer än så....

Favoritfärg: Rödljus
Bästa ämne i skolan: Trollbok och Stationer (Då menar jag alltså det man hade på idrotten...Kul att man var duktig på något.)
Favoritartist: Gladjatorna på 4an, Lambretta
Önskar sig nästa födelsedag: en sån hoppgrej hopprep, buddhaarmband
Önskedröm: En ny storasyster och 10 kaktusar
Gillar att göra på fritiden: Matte minus, inte plus
Favoritprogram: tvillingarna på sweet valley, vita lögner, Sabrina.
Favoritdjur: Maskar, tax

Gammalt och fint!

Åkte ut till mormor och morfar för att se om där fanns något jag kunde ha användning för... Och det visade sig att där fanns ett och annat fint. Pinnstolar och ett väldigt fint slagbord fick jag med mig hem, så nu är det bara till att börja måla. Vitt ska det bli!


Hittade även ett och annat som jag inte tror att jag vill ha med mig... Eller vad säger du Linn? Anna kom annars på en bra sak man kan använda dem till. Ställer man dem brevid sängen, så vaknar man garanterat direkt när man öppnar ögonen på morgonen.... Vi kommer flyga upp ur sängen...

Jag har för övrigt världens skönaste mor-föräldrar! Inatt hade dom varit ute på partaj och vinglade hem vid 5-tiden på morgonen (värre än mig)... Sov bort hela dagen idag och förklarade för mig att man inte blir bakis när man är över sextio, så det är bara att köra! Morfar berättade också att han brukar slänga ut choklad till postbudet för att han ska få sin tidning till dörren... "Han är lätt att ha att göra med, det är bara att göda honom med lite choklad så kommer han så snällt med tidningen, HA HA HA". Jag antar att det här är en typisk sån sak som bara är roligt om man var med när det hände. Men nu vet ni!
Inlägg skrivet av Sofia.

Sofia, får den här flytta med?


På denna helt jättefina skrivmaskin ska jag knåpa ihop min allra första bok. Eller ja.. Delar av den, hela vore ju att ta i klart..

Inlägg skrivet av Linn.

Världens bästa lax

Måste ju hålla jämna steg med Sofia, så jag delar med mig av ett recept på en av mina favoriträtter - laxfilé med oströra.

100-150 g feta- eller salladsost.
2 dl crème fraiche.
1,5-1 tsk salladskrydda.

Japp, så enkelt är det.
Smula sönder osten och rör ihop den med övriga ingredienser.
Lägg tre-fyra tinade laxfiléer i en oljad form, bred därefter på oströran och strö över lite salt.
In med firrarna i mitten av ugnen på 200 grader, i en sisådär 20-25 minuter, tills de är helt genomstekta.

(Måttangivningarna är inte exakta på grund av den simpla anledningen att jag inte riktigt vet hur mycket jag brukar ta av allt.)

Inlägg skrivet av Linn.


Gnocchi in tomato sauce

Dagens middag bestod utav hemmagjord gnocchi i tomatsås med basilika och vitlök. Kanske inte världens bästa bilder, men det satt fint vill jag lova! Nu ska jag gå och trycka i mig en kvarbliven creme brulée från gårdagen och se vad tv:n har att erbjuda. Med andra ord blir det ingen utgång för min del ikväll, vilket känns skönt!

Inlägg skrivet av Sofia.

Lite Falkenberg


Gamla stan i motljus.

Ska man luncha i Falkenberg, så går men enligt oss hit. Fantastiskt trevlig personal och god mat! Kan vara kul att välja bort alla våra pizzerior ibland också...

Jag saknar mitt orangea hår...


För någon annan...

Hade jag fått, så hade jag klickat hem dessa tre direkt. Men, det finns inte på kartan just nu med tanke på att vi sagt att alla köp dem kommande två månaderna ska gå till lägenheten. Jag får helt enkelt nöja mig med att titta på dem...

Inlägg skrivet av Sofia.

.

Igår styrde vi våra fötter mot Jysk för att kolla in rean. Med oss hem fick vi, följande:
- Pedalhink
- Toaborste
- Gästhanddukar
- Dörrmatta + halkskydd (viktigt vid onyktra tillfällen)
- Bäddset x2 + extra örngott
- Duschdraperi.

Ihopflutna dagar rastlöshet och annat dravel

Idag har det gått exakt en vecka sedan min sista dag som kassörska på Gekås. Det märks för jag har blivit totalt veckovill.
För tillfället älskar jag det, men känner jag mig själv kommer jag vara trött på livet som arbetslös om sisådär en veckas tid.
Vi flyttar om nästan exakt en månad. Ett faktum som jag fortfarande har svårt att få in i mitt lilla huvud, men oj vad bra det känns.
Inlägg skrivet av Linn.

Dagens detalj.

Slog på stort och tog på mig min marinblåa fluga, dagen till ära! Nu är det dags för fredagsmiddag med hela tjocka släkten. Laxsoppa och Cremé Brulée. Mysigt.

Inlägg skrivet av Sofia.

Nyinköpt

Sakta men säkert börjar vi inhandla nödvändiga ting inför flytten!

Vi fick tag i åtta stycken, enligt oss, perfekta shotglas. (Vårt viktigaste köp hittills...)


Finfin kökshandduk.


Linn blev helt till sig när hon hittade Sagan om ringen-böckerna vid fyndhörnan, för 10kr/styck!

Falkenberg i svart/vitt

Man uppskattar vår lilla stad som mest när man vet att man ska flytta här ifrån.
Tog med våra kameror ut i det fina vädret och fångade en del av Falkenbergs fina hörn.



Stelfrusen Sofia längar efter kaffe och bulle...

Vår stolthet "Tullbron".

Översvämning vid Ätran! Änderna tar över gångvägen in till stan...



Gamla stan.

.

Ny stad.
Nya möjligheter.
Ny blogg.
Nytt allt.

Oh, vad klyschigt, men lite så är det faktiskt.
Någon gång i mitten av Oktober fick vi, Linn och Sofia, den briljanta idén om att vi ska flytta till Stockholm.
En tanke som från början kändes på tok för avlägsen men som sedan kom att bli till full verklighet.
En verklighet som för tillfället innebär spring i diverse möbelaffärer, vindrensningar, loppisfynd, skrivning av packlistor etc.
Ja, precis. Här sitter vi nu, tre månader senare och om lite mer än en månads tid flyttar vi. Vilket. Känns. Helt. Sjukt.

Den här bloggen finns till för att folk som inte delar vår vardag ska kunna ta del av den ändå. På gott och ont.

RSS 2.0