Fredag.

Då var vi klara i Täby Centrum för den här gången. Två lyckade dagar med mycket trevliga kunder och finfin personal. Avslutade dagen med lite tröstshopping pga det tråkiga vädret. Det har nämligen regnat hela dagen här! Nu sitter jag här helt slut i soffan och väntar på att Linn ska komma hem från sin promenad. Kvällens mat blir chili con carne ala Fia och Linn. Nya favoriträtten så att säga!

Imorgon ska vi passa hund!

Veckan som gått.

Det har hänt mycket här hos oss!
Jag har jobbat mina sista dagar på MOOD, som även tog priset som bästa arbetsplatsen, hittills. Fantastiska människor, fint väder och roliga uppgifter. Hade mer än gärna fortsatt med det, men inget varar för evigt. Men jag och Linn tackade i all hast ja till ett jobb som hundvakt, då vi för tillfället inte hade så mycket annat för oss. Så fick det bli!
Vi gav oss iväg mot Östermalmstorg och hämtade hunden, som kan beskrivas som farlig, livsfarlig och galen. Men vi gillade det. Långa promenader runt Djurgården bland alla lattemammor med alla likadana barnvagnar. Åter igen har det varit fint vårväder, så jag har kommit på mig själv med att ständigt gå med ett stort leende på läpparna. Tillbaka till hunden. I två dagar sysselsatte vi oss med detta, tills vi insåg att det inte fungerade så bra att endast vara hundvakt om dagarna. Hyran ska ju trots allt betalas varje månad. Så vi sa upp oss från detta, och tur var väl det för jag hade redan börjat fästa mig vid den lille (stora) busen. Istället fick jag ett samtal om jobb som jag självklart tackade ja till. Fick även i uppdrag att hitta en lämplig arbetskollega då dom inte hade tid att anställa någon själva. Linn hade andra planer så lotten föll på Britta, som lyckligt nog tackade ja. Nu hänger vi två+ Ida som jag jobbade med från MOOD i Täby Centrum i två dagar och har det allmänt trevligt. Idag fick jag även frågan "Hur får man ditt jobb?" av en kille i tele2-montern... Då insåg jag att vi har det bra! Jävligt bra har vi det här!

Linn är och lyssnar på Krunegård ikväll! Hon har varit glad för detta hela dagen, och jag kan tänka mig att hon kommer hem ännu gladare ikväll. Fast då sover jag, så jag får helt enkelt uppdatera mig om kvällen imorgon.

.


bild 1: Vår på Socken. Bild 2: Inflyttningspresent från Linns syster Bild 3. Inflyttningspresent från Linns mamma, pajform i grönt. Bild 4: Vår på Socken.

Solnedgång

Solnedgången är fantastiskt fin här hemma. För övrigt har vi haft några dagar med fantastiskt väder i veckan. Igår bjöd GB på glass, och PS-gänget tog tillfället i akt och högg in... Vissa mer än andra ;) Jag vann även en kortlek i barntävlingen och gick hem lite gladare än vanligt. Idag har vi delat ut lite tidningar och gått runt och strosat i stan. Solat lite utanför dramaten också.

Jag fick dock inget fint avslut på dagen...  Påväg hem från jobbet så blir jag stannad av en äldre man, runt 50-års åldern som säger "Hej, ursäkta! Jag undrar bara en sak... Du såg så otroligt trevlig ut så jag undrar helt enkelt om jag skulle kunna få bjuda ut dig någon gång. På en fika eller något?" EH!!! Jag blev självklart hels ställd och visste inte riktigt vad jag skulle svara på detta. Första tanken var "Hur kan han ens tro att en 20-åring skulle tacka ja till en fika med honom". Men jag harklade fram ett nej och gick fort därifrån. Vad kan man dra för slutsats av det här tro? JO, att jag troligtvis såg lite för slampig ut, eller helt enkelt såg ut att vara 40+. Det är alternativen jag har att välja på. Inget av dem är särskilt positivt.

Inlägg skrivet av Sofia.

ny.

Nyinköpt tröja som är bästa köpet på länge. Har levt i den dem senaste dagarna. Vit, transparent och kort från H&M.

Inlägg skrivet av Sofia.

Frukost.

Bästa målet på hela dagen!


Mercy Playground




I helgen skulle det visst bli sommarvärme, vilket vi skrattade åt för två dagar sedan. Nu känns det helt plötslingt inte omöjligt längre med tanke på hur varmt det är ute idag. Man blir så glad av fint väder, och hela lägenheten fylls med ljus. Linn åkte precis in till stan för att hämta upp hennes mor och syster, som ska stanna här ett par dagar! Jag själv vet inte riktigt vad dagen har att erbjuda, men troligtvis blir det till att ta sig in mot stan jag också, för att köpa ett par svarta skor. Eller dricka kaffe. Eller både och!

Onsdag

Idag har jag jobbat min första dag på MOOD STOCKHOLM och klädkoden var svart från topp till tå, vilket passade mig perfekt. Har sett nya ställen av Stockholm idag genom att gå runt på gator och torg med stora MOOD-påsar fulla med tidningar. Delat ut lite här och var, ja det var väl det jag gjorde i stort sätt. Verkar vara ett grymt gäng jag ska hänga med dom här dagarna, så just nu känns det sjukt bra!

I helgen ska vi dela ut läppcerat, blir nog kul! Gratisprover brukar uppskattas!


Dagens måltider

Idag erbjöd köket följande:
- Kikärtsbiffar med rostade rotfrukter och pestosås
- Kladdmuffins med flingsalt
- Ärtsoppa och knäckebröd med ost.


Inlägg skrivet av Sofia.

Dagens begär!

Hade jag fått så hade jag köpt. Men nej, det får vänta!



Lördag!

Här kommer lite bilder på maten från i lördags. Gott var det!



Vi håller även på att torka frukt nu, som vi ska göra müsli av. Kan bli intressant...

Lampor

Tog äntligen tummen ur röven och tog några bilder på våra fina lampor som vi fyllt lägenheten med!

Snart är det dags igen.

Att göra lista:

- Anställningsintervju kl 15.30
- Köpa svarta shorts och svarta skor
- Storhandla
- Fixa utdrag ur polisregister
- Hinna hem i tid. Spelning ikväll.

Inlägg skrivet av Sofia.

Veckans instagram.




- Pelikan & Hellströms med Damn Delicious gänget, Britta och Robert.
- Efterfest på Sockenplan med livespelning i soffan och tömda likörflaskor.
- Umgås med trevligt folk och sola mot husväggar.
- Sola ännu mer, det är vår i Stockholm nu. SÅ JÄKLA SKÖNT!
- Laga chili con carne med morötter och lite för mycket chili.
- Pannkaksfrukost.
- Hobbyelektriker har satt upp lampor i hela lägenheten.
- Shoppat loss i inredningsaffärer.

Kära grannar!

Vi här från lägenhet 1002 har två grejer som vi behöver lätta från hjärtat. Nummer ett: vänligen sluta ta våra tvättider, och om ni inte gör detta, så vill vi hemskt gärna att ni tar bort navelluddet i torktumlarn. Ni kan även tömma tvättmaskinerna på kvarglömt tvättmedel. Vi har eget sådant. Förhoppningsvis kan vi alla i detta hus läsa lappar, och antar därför att ni också vet att samtliga ska sopa golvet efter sin tvättid. Det är bara vi som gör detta. Bittra tjejer.

En sak till. Du som spelar trumpet varje kväll runt 8-tiden. Sluta med det!

För att ge lite beröm i alla tråkigheter vill vi bara meddela att du som nu har börjat spela elgitarr om dagarna, fortsätt med det. Det låter fantastiskt bra ner till vår lägenhet.

MVH
Linn och Sofia

.

Hittade lite bilder på kameran från när Frida var här för någon vecka sedan.


Nytt till hemmet.

Vi tog oss till Claes Ohlsson och shoppade loss. Tavlor, lamor, badrumsmatta, tvålpump, sockerbit till lampan och mycket mer. Dyrt blev det, vilket inte alls var kul.... Men nu har vi riktigt fint här hemma!


Måla tavlor.







Skogskyrkogården


Igår promenerade vi till Skogskyrkogården så att jag kunde visa Fia min blivande arbetsplats. Fint va?

Veckan som gått!

Kortfattat: Vi har bakat lingonbröd, ätit thaimat, haft Frida på besök, shoppat lite, haft brunch här på Sockenplan, städat, ätit, ätit och ätit. Sen har vi välkomnat våren genom att sitta och spela familjegeni och äta glass i fönstret. Lyssnat på Krunegård och Örjansson på ipoden. Ätit mormors bullar och muffins till kaffet vid tre och varit ute på promenader. Ikväll ska vi se på Skavlan och äta fredagsmat. Med andra ord, lyxmat. Fläskfilé tror jag det blir!


Helgen.

Tänkte dela med mig av en helt fantastiskt helg här i Stockholm. I fredags kom Samuel och Charlie hit och drack öl, innan vi gav oss iväg för att se på Johan Örjansson och Israel Nash Gripka med alla andra Falkenbergare. Visade sig vara mycket väl spenderade 230kr. Så bra, så bra, så bra det var!

På lördagen började vi att dricka lite vin här hemma hos oss, jag, Linn och Frida samtidigt som vi avnjöt en mycket god måltid från Thaistyle här i Enskede. Nr. 11 har blivit favoriten! Dels för att den rätten är vad vi klarar av i chiliskalan, utan att ligga raklånga på golvet och tömma litervis med vatten. Men sen också för att vi är väldigt förtjusta i cashewnötter och grönsaker blandat med kyckling och god sås! Tillbaka till lördagens händelser: Runt 12-tiden var det dags att ge sig iväg in mot stan för att dansa lite. Dock var Linn trött och hängde inte med ut, så jag och Frida gav oss iväg själva. Vi hittade självklart inte dit vi skulle, men tur var väl det för vi hamnade på Slakthuset som visade sig vara helt rätt ställe. Mycket mycket roligt och väldigt mycket mer folk denna helgen än sist vi var där!

Med andra ord har vi haft en bra helg här med min kära jobbarkompis Frida. Men vi har även insett att vi inte klarar av detta tempot såhär många dagar i rad. Ikväll har vi legat utslagna i soffan och nu väntar en ganska lung vecka med många filmkvällar och god mat. Lite jobb på det, för att välkomna rutinerna tillbaka i våra liv!

Imorgon ska jag bege mig in mot söder för att köpa skor och kalender. Måste sysselsätta mig med någon under tiden Linn är borta och jobbar, så shopping kändes som ett bra val. Behöver svarta skor till jobbet, och en kalender för att skriva ner allt som händer så att jag inte lyckas dubbelboka igen.

God natt!


det går bra nu!

Det börjat ta sig här i Stockholm! Idag var både jag och Linn uppbokade för intervjuer, som gick bra för bådas del. Nu är vi inte längre arbetslösa. Känns fantastiskt bra! Linn har fått jobb som kyrkogårdsförvaltare, och börjar i Maj.
Jag har ännu inte fått heltid, men deltid på PS Communication (Eventbyrå) och extrajobb till en början, på Clarion Hotel.
Nu ska jag bara lära mig att servera och göra ett bra första intryck under min första dag på lördag! Håll tummarna för mig och Linn nu!

Jag kom precis hem, och väntar på att Linn ska komma hem från intervjun så att vi kan äta. Sen ska jag vidare för en ny intervju på ett annat Clarion. Det ligger dock lite längre bort så det är väl inte förstavalet av jobb. Men jag går dit och ser hur det går! Om inte annat så är det bra träning för framtida intervjuer!

Linn ska även jobba lite nu i veckan som sällskap hos en äldre herre. Och på onsdag ska vi städa hos en äldre dam i Vasastan. Alla ströjobb är välkomna just nu, och det ska bli kul att göra något annat! Vi är ganska eniga om att det inte är kul att vara arbetslösa längre...

Onsdagkväll på Pelikan

Igår åkte jag och Linn hem till Celine och Britta för tacos och vin. Efter en mycket trevlig kväll hemma hos dem, drog vi alla iväg till Pelikan och tog en öl med Neza. Mycket, mycket lyckad kväll med fantastiska tjejer!






RSS 2.0