...

Paniken när man inser att man har bokat in två anställningsintervjuer samma dag, samma tid, på samma företag men olika tjänster. Bra jobbat Sofia!

Lite mat.

Vi har snöat in oss på soppa. Idag slog vi på stort och gjorde spenatsoppa med hembakat bröd till det. Gott? Ja.
Idag tog vi även oss i kragen och promenerade in mot Söder. Planen var att ta oss till IKEA för att inhandla lite nödvändigheter, men vi hann aldrig så långt. Vi fastnade på b la Claes Ohlsson och Donken. Vad vi fick med oss hem får ni se imorgon... Spännande?

Att vara själv för första gången på tre veckor.

Sitter här i en tom och mörk lägenhet, utan Linn. Vilket känns väldigt konstigt, med tanke på att vi inte har varit ifrån varandra någonting under tre veckors tid. Hon sitter för tillfället på hjärt- och lungräddningskurs med några andra framtida nannys. Fyra timmar ska det ta, så nu sitter jag här, oroligt som man är och väntar på att hon ska bli klar och komma hem till vår säkra lägenhet....

Så vad ska jag göra ikväll?
Jo, jag ska ladda upp med te och massa filmer. Ha fötterna på soffbordet och äta chips i sängen. Kanske inte det sistnämnda för det blir jag som får lida för det inatt sen när jag ligger och rullar runt bland smulorna. Sen ska jag finslipa på mitt personliga brev också. Jag ska nämligen på något event/intervju/vet-ej-vad-det-är-för-något nästa vecka på ett finfint hotell. Dom bjuder på fika stod det, så jag kunde inte tacka nej! (inte för att jag skulle tackat nej om dom inte hade bjudit på fika). Dock känner jag att jag måste vara superduper välklädd och ha ett tipptopp CV. Med andra ord är det dags att börja stryka skjortor.

Skrivet av Sofia.

Vi ber om ursäkt för vår bloggtorka.

Men vi har helt enkelt inte någon tid över för vår kära blogg. (Där ljög jag. Vi har all tid i välden, men ändå räcker den inte till, konstigt). Så vad har hänt dom senaste dagarna? Vi har dansat och haft femkamp hemma hos Erik med hans xbox kinect, druckit vin, testat på vad stockholms pizzerior har att erbjuda i jämförelse med pizzastaden Falkenberg.... Men även varit ute och dansat några gånger, tittat på Grammisgalan hemma hos Celine och blivit bjudna på hemmagjorda vegburgare, sååååå gott!

Ikväll kommer Niclas hit för en sovplats på vår omtyckta soffa, och Celine kommer troligvis också över för mys framför Så ska det låta och Wallander. Nu ska vi träna framför Sex and the city och belöna oss med fruktsallad efteråt. Som vi brukar säga "Nu har vi det bra".





Veckans Instagram




Uttråkad.

Linn: Ska vi gå ut och gå?
Jag: Nej
Linn: Ska vi drick thé?
Jag: Nej
Linn: Ska vi laga någon mat som tar jätte, jättelång tid att laga?
Jag: Nej
Linn: Ska vi sova?
Jag: Nej
Linn: Ska vi se på en till film?
Jag: Nej
Linn: Ska vi åka till IKEA? eller nej, inte IKEA.
Jag: Nej
Linn: Ska vi bjuda hit någon?
Jag: JAAAAAAAA, sällskap, wiho!
Linn: Fast det kan vi inte göra. Sjukt jobbiga tjejer. Nu har vi bjudit hit alla vi känner, nu kan vi inte fråga fler gånger om dom vill umgås med oss. Dom jobbar lixom, som vanliga människor....
Jag: Sant.

Måndagskväll hos oss


Ny kudde.

Det blev ett spontanköp när vi kom in på Lagerhaus trots att vi bestämt oss för köpstopp! Det går redan utför...


Lördagskväll hemma hos oss





Vi har inga TV-kanaler än..


Slakthuset.

Igår hade vi besök av Sandra och Becka som fick i uppdrag att dra med oss ut! Började kvällen med homemade sushi, vin och likör för att sedan dra iväg till slakthuset. Grym klubb, riktigt bra kväll!

I fredags var vi på KGB bar och lyssnade på Damn Delicious och drack öl. Krångel med ljudet, men det gjorde inte oss någonting, för visst blev det en lyckad spelning ändå. Bra kväll med trevligt sällskap. Efterfest hemma hos oss med chips och thé. Vad annars....

Det går bra nu...

Vi insåg precis att vi har ca ett dygns sömn att ta igen. Vi sover nämligen högst 6 timmar per natt, trots att vi har all tid i världen och inte har något jobb att gå upp till. Vi känner att tiden inte räcker till, det finns så mycket att göra som arbetslös i en lägenhet. Idag har vi nämligen putsat alla fönster (utanpå, innuti och imellan de två glasen)... Lagat mat, diskat, städat (som vi gör ca tre gånger om dagen, för att hålla vårt plastgolv skinande rent). Vi har även gjort efterrätt till en vana efter lunchen, vilket är helt fantastiskt (ännu en gång knackar pensionärslivet på). Nu väntar en kvarts vila i soffan för att sedan sätta på kaffet och tina några bullar till fikat, lagom till klockan slår tre.

MEN ni behöver inte oroa er för oss... Ikväll hittar vi tillbaka till vårat gamla, omogna jag och går på rockbar och dricker öl. Damn Delicious står på schemat, kan bli kul!

Kräftsoppa och hembakat örtbröd

Improviserade fram en kräftsoppa som blev mycket uppskattad av vår sällskap. Till detta bakade vi örtbröd med ost och flingsalt!



Torsdagslyx

Som vi har längtat efter besök! Dessa härliga flickor kom över på middag och lite vin, som gjorde vår torsdag ännu lite bättre...







Vad blir det för mat?



Dagens tre rätter.


Konsten att måla en lampa...



Lampan i hallen var i stort behov av en makeover, vi tog saken i egna händer och målade den med vit, blank möbelfärg. Resultatet? Ja, det ser ni ovan... Helt okej!

Vår dag i svart/vitt

Tog för en gångs skull sovmorgon, och sov till halv 10. Fixade frukost och satte oss för att beta av några av våra sysslor! Dagarna går fort, och vi hinner inte med lika mycket som vi är vana vid från när vi bodde hemma och maten stod färdig på bordet. Med andra ord lägger vi ner halva vår dag på att köpa, laga och äta mat! Städning klämmer vi in där emellan... Men vi klagar inte, det är hur kul som helst!




Rundvandring


Det enda vi saknar nu är whiskyglas, kylskåpsmagneter och en lampa till sovrummet.

Det snurrar i min skalle.

Kom precis hem efter en dag på stan, och rundvandring i Neza's lägenhet.
Nu har vi parkerat våra rumpor på köksstolarna och väntar på att tvätten ska bli klar! Ikväll blir det film och baconchips, såklart!



Frukost



Fia stod för frukosten idag! Amerikanska pannkakor och hemgjord sylt.

Välkommen in till oss!



















Första besöket!

Idag fick vi finbesök av Malin.
Med sig hade hon hembakat och jättefina tulpaner.
Strax därefter dök även Jonathan upp och ett antal koppar kaffe senare fick Malin med oss ut på promenad. En kort sådan, till ICA. Vi avrundade kvällen med bio och godis. Simon och ekarna var ett klokt val. Se den!

Och vi är på plats



Så spenderades första riktiga kvällen i lägenheten.

Uppdatering från bilen

VI ÄR PÅ VÄG!!!


Såhär glad är jag idag!

Släpet är lastat och bilen är fullproppad med kläder och diverse småsaker. Mitt bland allt bröte ska vi klämma in oss och sitta still i drygt sex timmar. Känns väldigt roligt och jag ser fram emot att fixa och dona hela natten!

Inlägg skrivet av Sofia.

Hejdå-fika

Jag och Linn mötte upp Annie, Kaisa och Johanna för frukost på Stålboms. Hejdå-frukost med andra ord. Mycket trevligt var det och jag längtar redan till dem kommer upp och hälsar på oss :)

Inlägg skrivet av Sofia.

.

Vill ha vår, så man kan gå i sandaler med målade tånaglar, utan att frysa. Inte så långt kvar ändå!

Inlägg skrivet av Sofia.

RSS 2.0